h

Schaap te water in 't Hof

20 juni 2012

Schaap te water in 't Hof

Op 19 juni fietste gemeenteraadslid Frank Hoogervorst langs de weide bij het Hof in Vlaardingen, daar lag een schaap in het water, samen met omstanders is het schaap uit het water gehaald en terug gezet in de wei.
Maar wat schetste zijn verbazing, de dierenambulance had aangegeven niet te komen voor het schaap want het was privé terrein.
Daarom heeft Hoogervorst een mail gestuurd naar wethouder Robberegt over de taken van de dierenambulance.

Beste wethouder Robberegt,

Gisterenavond fietste ik langs het hof in Vlaardingen, toen ik bij het dierenparkje kwam zag ik daar mensen bij de waterkant staan.

Toen ben ik gestopt en er bleek een schaap in het water te "zwemmen", samen met een meneer heb ik toen het schaap uit het water gehaald.

Wat schetste mijn verbazing de mevrouw die ook bij het water stond had de dierenambulance aan de telefoon en die hadden de mevrouw doorgegeven dat ze daar niet voor kwamen, omdat het privé terrein is en dat mevrouw de eigenaar maar moest bellen.

Nu is het naar mijn idee grond van de gemeente, daarom heb ik de volgende vragen:

- Is het normaal dat de dierenambulance alleen maar aangeeft dat het privé terrein is en dat de eigenaar gebeld moet worden, ookal kan iemand nooit weten wie de eigenaar is?

Of moeten ze minimaal vertellen dat iemand misschien beter de brandweer kan bellen?

- Zou de dierenambulance niet gewoon moeten komen voor een schaap die aan het verdrinken is of wat voor nood dan ook?

- Is deze weide niet gewoon gemeente grond? Zo ja is er dan geen overeenkomst dat de dierenambulance te allen tijde het terrein mag betreden voor het redden van een dier?

Is dit er niet, waarom is deze overeenkomst er dan niet?

Dat zijn even mijn vragen waarop ik hoop van u zo snel mogelijk een antwoord op te krijgen.

Met vriendelijke groet,

Frank Hoogervorst

Raadslid SP fractie

U bent hier