h

Van Marsbergen stelt vragen over het Valkenhof

18 september 2012

Van Marsbergen stelt vragen over het Valkenhof

SP fractievoorzitter Alke van Marsbergen heeft in de raadsvergadering van 13 september het college vragen gesteld over het gebruik van het Valkenhof in de Westwijk.
Het college is van plan om in het Valkenhof arbeidsmigranten te huisvesten, terwijl het al problemen in die gebied zijn.

Op 4 september had de gemeenteraad een oriënteerde raadsavond in de Westwijk.
Tijdens deze avond kwam naar voren wat er goed ging in de Westwijk en waar de problemen van deze mooie wijk lagen, één van de probleem gebieden was duidelijk de Floris de vijfdelaan en dan wel het gedeelte boven de winkels.
Woningstichting Waterweg Wonen gaf aan er veel aan te doen om het gebied te verbeteren. Verbaasd was de SP dan ook toen zij dezelfde dag nog een mail van de gemeente ontvingen, waarin de plannen bekend werden gemaakt om de valkenhof op nog geen steenworp afstand aan te wijzen voor arbeidsmigranten.

Voorzitter op zich hoeft dit geen probleem te zijn maar op de Dirk de derdelaan wonen al veel arbeidsmigranten. De gemeente creëert dus in deze hoek een enclave voor MOE-landers (Midden en Oost Europese inwoners).

De SP heeft dan ook de volgende vragen:
-In hoeverre heeft dit college rekening gehouden met de kwetsbaarheid van dit gebied?
-Wat voor gevolgen voor de integratie heeft het als al deze arbeidsmigranten zo dicht bij elkaar gehuisvest worden?
-In een ander gebied in Vlaardingen heeft de conciërge niet geholpen met het in de hand houden van de problemen, waarom denkt het college dat het hier wel gaat gebeuren?

U bent hier