h

Groeiend verzet tegen Blankenburgsnelweg

16 maart 2013

Groeiend verzet tegen Blankenburgsnelweg

Volksbos
Zo’n 700 mensen hebben zaterdagochtend in Vlaardingen een bos opgeworpen tegen de komst van de PvdA/VVD-asfaltmachine. Het kabinet Rutte-Asscher wil kost wat kost de aanleg van de Blankenburgtunnel doorzetten, met desastreuze gevolgen voor het eeuwenoude cultuurlandschap tussen Vlaardingen en Maassluis. Het tweede Vlaardingse Volksbos is een duidelijk signaal richting de minister: Geen Blankenburgtunnel in ons recreatiegebied!

De actie werd georganiseerd door stichting Groeiend Verzet. Groeiend Verzet organiseerde meer dan 20 jaar geleden ook al de aanplant van het grote Volksbos tegen de plannen voor een afvalstort. De stort is daarmee tegengehouden. Het Volksbos is nu een uniek recreatie en natuurgebied.
Met de plannen voor de Blankenburgtunnel zal daar straks een zesbaanssnelweg doorheen gaan lopen. "NO WAY!", zegt Groeiend Verzet, en zijn dus zaterdag met zo'n 700 bewoners en 1.700 bomen dat plan gaan 'dwarsbomen'.

Veel SP'ers steunen deze actie. De SP was ruim vertegenwoordigd op de boomplantdag. Diverse vrijwilligers van de SP-afdelingen Vlaardingen en Maassluis waren aanwezig om bomen te planten, waaronder SP-wethouder Arnout Hoekstra, fractievoorzitter Alke van Marsbergen en afdelingsvoorzitter Hans Stolk. Ook SP-Tweede Kamerlid Farshad Bashir was aanwezig om het protest te steunen.

 IreneHoekstra.nl)

De SP die in Vlaardingen via de coalitie deel uitmaakt van het gemeentebestuur is een groot tegenstander van de aanleg van de Blankenburgtunnel: “Wij blijven vechten tegen dit asfaltgedrocht in ons buitengebied, via het stadhuis, de Tweede Kamer, en door steun aan het activisme van de bevolking.”

Lees meer via: www.volksbos.nl
(Foto's: IreneHoekstra.nl)

 Alke van Marsbergen en Frank Hoogervorst

U bent hier