h

Sportpark West komt er

7 april 2013

Sportpark West komt er

Op 28 maart 2013 heeft de gemeenteraad van Vlaardingen ingestemd met het plan voor het bouwen van Sportpark West, het voorstel kwam van SP wethouder Hoekstra.
Het nieuwe sportpark kost 1,6 miljoen euro, dit is veel geld maar het levert ook een besparing van 0,5 miljoen per jaar op en is zeker niet over de balk gegooid zoals sommige partijen roepen.
De SP fractie legt uit waarom zij voorstander zijn van het nieuwe Sportpark West.

In het verkiezingsprogramma van de SP uit 2010 staat al dat de SP voorstander is van sport in de wijken zodat het zo goed mogelijk te bereiken is voor iedereen in Vlaardingen.
Een stad zonder goede sportvoorzieningen in de wijken zal zeker door de jeugd als 'onherbergzaam' worden ervaren en dan kan het zomaar gaan gebeuren dat de jeugd zich daar ook naar gaat gedragen.
Zeker als er in de toekomst, door regeringsbeleid, nog meer bezuinigd moet gaat worden en daardoor voorzieningen en onderhoud van de stad in het geding komen, dreigt verpaupering.
Geen stimulans om van jongeren te verwachten dat ze zuinig met de omgeving omgaan.
Vernieling en gerotzooi kost al veel zinloos geld, en die kosten kunnen, als de jeugd zich geen raad
meer weet met zijn energie en steeds verder gaat in het zoeken naar 'spanning', zomaar gaan toenemen.
Er staat in hetzelfde verkiezingsprogramma ook dat sportvoorzieningen van goede kwaliteit moeten zijn ze moeten minstens een 8 score.
Deze 2 punten uit het verkiezingsprogramma zullen werkelijkheid worden met het Sportpark West, het huidige verblijf van DVO’32 is al jaren aan vervanging toe.
De vereniging zit al jaren in de onzekerheid over hun accommodatie omdat al jaren geleden is aangegeven dat het vervangen gaat worden, zo ga je volgens de SP fractie niet met een vereniging om en is de tijd dan ook aangebroken om aan die onzekerheid een einde te maken.

Met het Sportpark West komt er nog een verandering voetbalvereniging CION trekt ook in bij het sportpark en gaat samen met DVO’32 gebruik maken van de accommodatie.
Hierdoor komt de huidige locatie van CION vrij waardoor hier bedrijfshuisvesting kan plaatsvinden, door deze stap kan dit de gemeente 0,5 miljoen euro besparen aan de kosten van de grond.
De verenigingen nemen samen voor bijna een half miljoen voor eigen rekening, dit doen zei natuurlijk niet zoals sommige partijen denken door de sokken van leden te legen en hopen dat ze bij dit bedrag komen.
De verenigingen gaan dit doen door de renovatie zo veel mogelijk zelf uit te voeren en op die manier veel geld te besparen op de kosten van het laten renoveren.

Met het nieuwe Sportpark West gaat het Lentiz college aan de Ary Koplaan gebruik maken van het park als een buitensportvoorziening.
Het is goed voor de leerlingen als ze een zware dag op school hebben om hun lesuur gym lekker buiten te kunnen zijn, de accommodatie is ook lekker dichtbij zodat de les niet word belast met een lange reistijd.

Namens de SP fractie,

Alke van Marsbergen
Woordvoerder Sport

/actie/programma/sporten.shtml

U bent hier