h

SP-Vlaardingen presenteert kandidatenlijst en uitgangspunten

13 september 2013

SP-Vlaardingen presenteert kandidatenlijst en uitgangspunten

Vanavond hebben de leden van de SP-afdeling Vlaardingen de kandidatenlijst en de uitgangspunten voor het programma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014 vastgesteld. De socialisten gaan de nieuwe raadsperiode tegemoet met een lijst vol ervaring, vernieuwing en verjonging. Lijsttrekker Arnout Hoekstra: “Wij zijn er helemaal klaar voor. We hebben de beste mensen en de beste ideëen. De SP beschikt over de juiste ingrediënten om de komende vier jaar deze stad te kunnen besturen.”

Van de huidige fractie staan Ingrid Wijker en Frank Hoogervorst weer hoog op de lijst. De eerste nieuwkomer is Kasper Vink. De afgelopen periode was hij al bij de fractie betrokken als fractieondersteuner. Huidig raadslid Alke van Marsbergen gaf al eerder aan niet meer terug te willen keren in de raad. Als dank voor zijn inzet gunde de leden hem de eervolle vermelding als lijstduwer.

Ook stelde de leden de uitgangspunten voor het verkiezingsprogramma vast. Aan de hand van deze hoofdlijnen gaat de programmacommissie de komende maanden het uiteindelijke verkiezingsprogramma verder uitwerken. Rond de jaarwisseling zal het uiteindelijke verkiezingsprogramma aan de leden worden voorgelegd.

Kandidatenlijst SP-Vlaardingen Gemeenteraadsverkiezingen 2014

1. Arnout Hoekstra, 1984
Arnout Hoekstra is momenteel wethouder voor jeugd, onderwijs, sport, burgerparticipatie en archeologie. Daarvoor was hij ondermeer 5 jaar fractievoorzitter in de gemeenteraad en werkte hij als fractiemedewerker in de Tweede Kamer. Arnout zijn hobby’s zijn hardlopen, wielrennen en reizen.

2. Ingrid Wijker, 1958
Ingrid Wijker is fractievoorzitter van de SP-fractie in de Vlaardingse gemeenteraad. Zij is sinds 2002 raadslid en houdt zich voornamelijk bezig met de onderwerpen sociale zaken, armoedebestrijding en werkgelegenheid. Vanuit de SP-Hulpdienst ondersteunt en adviseert zij mensen die bij de overheid of andere publieke voorzieningen vastlopen. Daarnaast is zij actief als mantelzorger.

3. Kasper Vink, 1961
Kasper Vink is de eerste nieuwkomer op de kandidatenlijst. De afgelopen periode was hij op de achtergrond actief als fractieondersteuner. Kasper is in het dagelijksleven financieel directeur bij een bedrijf in de metaalsector en zijn hobby's zijn wandelen en muziek. De fractiespecialismen van Kasper zijn financiën en economie.

4. Frank Hoogervorst, 1986
Frank Hoogervorst is raadslid sinds 2011, en sindsdien het jongste raadslid van Vlaardingen. Frank is slager van beroep en zijn hobbies zijn gamen en fietsen. Binnen de fractie is hij woordvoerder op de onderwerpen cultuur, volkshuisvesting, verkeer en milieu. Voordat hij raadslid werd was Frank actief voor ROOD, de jongerenafdeling van de SP.

5. Diana Khader, 1989
Diana Khader studeerde journalistiek en communicatie. Momenteel werkt zij bij een Vlaardingse winkel voor kantoorartikelen. Diana is geboren in Vlaardingen en is van oorsprong Palestijnse. Haar hobby’s zijn sporten en reizen. Binnen de SP houdt zij zich bezig met de organisatie van bewonersacties en het betrekken van de jeugd.

6. Arjan Sterenberg, 1982
Arjan Sterenberg is grafisch ondernemer en ontwerpt/bouwt onder andere websites. Daarbij is hij grafisch ontwerper voor onder andere drukwerk en huisstijlen. Arjan is een trotse Vlaardinger met hart voor zijn stad. In 2006 werd hij lid van de SP omdat hij niet langer langs de kant wou blijven staan. Sindsdien is hij betrokken bij diverse acties voor de SP en ROOD, de jongerenafdeling van de SP. Zijn interesses gaan uit naar ondernemerschap, horeca, cultuur en sport.

7. Jolanda Loke, 1969
Jolanda Loke is werkzaam in de zorg als begeleider van verstandelijk gehandicapten. Zij behaalde afgelopen jaar landelijke bekendheid via het NTR- progamma Opvoeden doen zij zo, waarin zij met haar gezin wekelijks op televisie verscheen. Binnen de SP houdt zij zich bezig met vraagstukken rond jeugd, opvoeding, sociale zekerheid en bewonersparticipatie. Haar hobby’s zijn muziekluisteren en wandelen.

8. Arie Stolk, 1946
Arie Stolk was werkzaam bij de collectieve pensioenafdeling van RVS en Nationale-Nederlanden. Bij de ING/NN was hij 25 jaar lid van de (centrale) ondernemingsraad en 12 jaar gekozen bestuurslid van het pensioenfonds van ING. Arie is als inwoner van Vlaardingen vertegenwoordigd in de Burenraad van Shell Pernis, daarnaast is hij actief voor de Historische Vereniging Vlaardingen en voorzitter van een vereniging van eigenaren. Als actief SP-lid is hij met name betrokken bij de onderwerpen financiën, ouderbeleid en milieu.

9. Ton Methorst, 1958
Ton was 33 jaar werkzaam als voorman/uitvoerder in de dakbedekking, maar is in 2010 arbeidsongeschikt geraakt als gevolg van een herseninfarct. De stad en haar voorzieningen toegankelijk maken voor mensen met een beperking is zijn grote uitdaging. Ook vraagstukken rond verkeer en vervoer hebben zijn interesse. Hij heeft zich tot op heden ingezet voor een fatsoenlijk loon voor thuiszorgmedewerkers, en ondersteund hen met arbeidsrechtelijke adviezen.

10. Hans Stolk, 1948
Hans Stolk was werkzaam als medisch technicus bij het Erasmus MC en is inmiddels gepensioneerd. Ruim 10 jaar was hij lid van de ondernemingsraad van het Erasmus MC, waarvan 4 jaar als vicevoorzitter. Hans is voorzitter van de SP-afdeling Vlaardingen, voorzitter van de flatcommissie Wenenweg en bestuurslid van Huurders Belangen Vereniging. Zijn hobby is het binden en restaureren van boeken.

11. Dennis Oosterveer (m, 1993)
12. Wendy Geelhoed (v, 1982)
13. Gezal Paikar (v, 1995)
14. Thomas van Dijk (m, 1984)
15. Cora de Koning (v, 1962)
16. Hans Oosterholt (m, 1946)
17. Els Geelhoed (v, 1954)
18. Tareq Paikar (m, 1968)
19. Sina Azizi (v, 1972)
20. John Hoekstra (m, 1945)
21. Eef vd Bos (m, 1947)
22. Arie-Jan de Boer (m, 1973)
23. Alke van Marsbergen (m, 1976)

U bent hier