h

SP-leider Arnout Hoekstra aan de slag als informateur

21 maart 2014

SP-leider Arnout Hoekstra aan de slag als informateur

Als lijsttrekker van de grootste partij heeft Arnout Hoekstra het initiatief genomen tot het formeren van een college. De uitdaging voor hem als informateur is om te verkennen welke combinaties er mogelijk zijn om een coalitie te kunnen vormen. Arnout Hoekstra: “De komende week ga ik met alle partijen een-op-een in gesprek. Ik wil van hen horen welke conclusies zij verbinden aan de verkiezingsuitslag en hoe zij aankijken tegen mogelijke onderlinge samenwerking.”

“Als lijsttrekker van de grootste partij voel ik mij niet alleen verantwoordelijk voor mijn eigen partij, maar ook voor de verhoudingen binnen de raad. Ongeacht welke partijen uiteindelijk in de coalitie of oppositie terecht komen, wil ik van begin af aan werken aan goede onderlinge verhoudingen waarbij iedere partij de ruimte krijgt om een volwaardige invulling te geven aan het raadswerk.”

Hoekstra hoopt voor het einde van volgende week zijn werk als informateur af te kunnen ronden om vervolgens als formateur daadwerkelijk een college te kunnen vormen.

Reactie toevoegen

U bent hier