h

Jolanda Loke te gast bij Prinsjesdag

15 september 2015

Jolanda Loke te gast bij Prinsjesdag

Foto: SP

 

Door Jolanda Loke (Vlaardingen).

“Afgelopen donderdag werd ik gebeld. Ik had een prijs gewonnen of ik eregast wilde zijn bij Prinsjesdag. Op het Loggerfestival in Vlaardingen heb ik bij de SP-kraam meegedaan met een prijsvraag over de verdeling van de welvaart in Nederland. Hierin werden vragen gesteld over hoe de Rijkdom in Nederland verdeeld is. Om heel eerlijk te zijn was ik het vergeten en had ik nooit gedacht dat ik degene zou zijn die een prijs zou winnen.

Ik was dan ook aardig verrast met het telefoontje dat ik gewonnen had, en gaf aan dat het kort dag was om vrij te krijgen. Helaas het ging over. Bij thuiskomst vertelde ik mijn broer dat ik was uitgenodigd om eregast te zijn bij Prinsjesdag maar dat ik moest werken. Mijn broer kreeg grote ogen en zei ”jij ben gek, zo’n kans krijg je nooit meer!”. Na het te laten bezinken kon ik hem niet anders dan hem gelijk geven en belde de SP terug dat ik alles op alles ging zetten voor een dag vrij.

 

Dat lukte, en wat heb ik genoten van deze dag. De ontmoetingen met diverse Kamerleden zoals Paul Ulenbelt, Renske Leijten en - ja ja (!) - Emile Roemer. Ik werd ontvangen door Lieke Smits met een kop koffie en gebak. Zij vertelde mij wat we die dag allemaal gingen doen. We namen een kijkje in de plenaire zaal van de Tweede Kamer bij de aanbieding van het koffertje met de miljoenennota en op het Binnenhof waren we bij de aankomst van de goudenkoets.

Foto: SP

Rond uit geweldig leuk met een warm onthaal en hele foto s voor nu en later. Ik heb mijn ogen uit gekeken hoe alles georganiseerd was op prinsjes dag. En dankbaar ben ik dat ik deze ervaring in mijn leven mag toevoegen.

Dank jullie wel SP Kamerfractie!”

Foto: SP

 

Reactie toevoegen

U bent hier