h

SP blijft in verzet tegen zesbaanssnelweg

14 september 2015

SP blijft in verzet tegen zesbaanssnelweg

Foto: Willem Zwikker / Anja Hoogewerff

Zaterdag 5 september jl.  was er in de Wijnboerderij aan de Zuidbuurt een bijeenkomst tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel. Een zeer goed bezochte bijeenkomst waarbij  duidelijk te zien was dat het verzet tegen de Blankenburgtunnel leeft onder de Vlaardingers. Daarbij waren er ook veel vertegenwoordigers van de Vlaardingse politiek aanwezig zo ook de SP.

Op deze bijeenkomst waren diverse sprekers, onder andere Anneklaar Wijnants van de Vereniging Natuurmonumenten en Leo Heijdra van de Midden-Delfland Vereniging. Maar ook was er een politieke discussie tussen raadsleden waarin raadslid Frank Hoogervorst van de SP aangaf dat het pas over is als de eerste schop de grond in gaat, er is dus nog alle kans! En de SP zal zich dan ook blijven verzetten tegen deze snelweg. Er is afgesproken met de raadsleden van GroenLinks, CU/SGP en D66 dat als de tunnel er komt het wel de best mogelijke versie voor de Vlaardingers moet zijn. Oftewel een versie zonder kanteldijk, Rijkswaterstaat heeft al onderzocht dat dit niet noodzakelijk is en de weg zonder problemen onder de grond kan. Alleen Minister Schultz van Haegen (VVD) wil hiervoor geen extra geld uittrekken.

Maar de strijd is nog niet gestreden, zo blijft de SP zich verzetten tegen deze snelweg dwars door het groen en recreatiegebied van Vlaardingen. Langs de Krabbeplas, dwars door het zeer unieke vogelgebied van de Rietputten en dwars door een uniek stuk van het Oeverbos. Daarbij heeft de minister deze weg ook gepland door het 2e Vlaardingse Volksbos die in april 2013 is aangelegd door de bewoners van Vlaardingen. Een bos aangelegd omdat de minister had  aangegeven het eerdere Volksbos te zullen sparen, waardoor Remi Poppe (SP / stichting Groeiend Verzet) aangaf dat de minister dan ook dit nieuwe Volksbos zou moeten sparen.

Ook in de 2e kamer blijft de SP zich verzetten tegen de Blankenburgtunnel. Zo heeft 2e kamerlid Farshad Bashir op 2 juli tijdens het Meerjarenprogramma Infrastructuur, Ruimte en Transport (MIRT) in de 2e kamer een motie ingediend tegen de Blankenburgtunnel en voor de Oranjetunnel. Helaas werd deze motie alleen door o.a. de ChristenUnie en GroenLinks ondersteund en stemde partijen als PvdA, D66, CDA en 50 Plus tegen dit voorstel van de SP.

Foto: O.a. John eos Shooter

Reactie toevoegen

U bent hier