h

Kamerlid brengt sportief bezoek aan Vlaardingen

2 oktober 2015

Kamerlid brengt sportief bezoek aan Vlaardingen

Foto: SP

Tweede Kamerlid Michiel van Nispen (SP) brengt maandag 12 oktober een bezoek aan openbaar kindcentrum De Wereldwijzer, zwembad De Kulk en hand- en korfbalvereniging Twist. Van Nispen werkt aan wetswijzing om te zorgen dat basisschoolleerlingen minstens 3 uur per week gymles van een vakdocent krijgen. Momenteel is dat gemiddeld nog geen twee lesuren per week.

Met de mensen uit het onderwijs en de sport wil hij in gesprek gaan over de mogelijkheden om kinderen meer te laten bewegen. Bij openbaar kindcentrum de Wereldwijzer staat sporten zeer hoog in het vaandel. Tijdens het bezoek zal Michiel van Nispen een gymles bijwonen en met de docenten in gesprek gaan. Na afloop is hij in de klas te gast om de leerlingen te praten over zijn werk in de Tweede Kamer.

Van Nispen: ‘Alle kinderen hebben het recht om goed te leren bewegen en zich te ontwikkelen, ongeacht de achtergrond van het gezin waar zij uitkomen. Daar hebben de kinderen hun leven lang profijt van. Het is ook goed voor de samenleving want een samenleving die meer beweegt is gezonder en doet een kleiner beroep op zorg. Daarom is het van groot belang dat basisscholen meer en beter bewegingsonderwijs gaan geven. Jong geleerd is immers oud gedaan.’

Sporten vraagt ook om sportaccommodaties. Er zijn niet genoeg gymzalen om extra uren bewegingsonderwijs op te vangen. Bestaande buitensportaccommodaties en zwembaden zouden daar wel voor kunnen worden gebruikt. Michiel zal zwembad De Kulk en sportvereniging Twist bezoeken om de mogelijkheden daartoe te verkennen.

Reactie toevoegen

U bent hier