h

Vlietland bevalt goed!

21 oktober 2015

Vlietland bevalt goed!

De SP en het CDA zetten hun actie voor het behoud van de kraamkliniek in Schiedam onverminderd door. Het bestuur van het Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis wil de kraamafdeling in Schiedam sluiten en zich richten op topklinische zorg in het Franciscus Gasthuis in Rotterdam. Beide partijen maken zich ernstige zorgen om de veiligheid van moeders en baby’s. Aanstaande zaterdag komen zij bij het Vlietland Ziekenhuis in Schiedam in actie. Voor bezoekers is er beschuit met muisjes en gelegenheid om een petitie te ondertekenen.

Sp en CDA trekken samen met andere organisaties op om de kraamafdeling voor de gemeenten aan de Waterweg te behouden. Zij zullen het ziekenhuisbestuur een petitie aanbieden en hebben in de gemeenteraad een motie ingediend. Het behoud van de kraamkliniek heeft inmiddels ook de Tweede Kamer bereikt, waar schriftelijke vragen zijn gesteld aan de minister. Met deze brede actie laten de partijen zien dat de sluiting in Schiedam op groot maatschappelijk verzet stuit.

In tegenstelling tot het bestuur van het Franciscus Gasthuis en Vlietland Ziekenhuis zijn de partijen er niet van overtuigd dat de doorgetrokken A4 leidt tot voldoende verkeersdoorstroming om alle moeders op tijd in het ziekenhuis te laten komen. Dit leidt tot risico’s voor ouders die voor een bevalling onderweg zijn naar het ziekenhuis. Ook is het zorgwekkend dat tijdens thuisbevallingen met complicaties een langere afstand moet worden afgelegd met een gerede kans op files. De partijen vinden dat in het streven naar efficiëntie het belang van de moeders en kinderen ondergesneeuwd raakt.  “Wij geloven in zorg dichtbij. Voor specialistische zorg is Rotterdam dichtbij, maar voor acute zorg, zoals bij de Spoedeisende Hulp en de kraamafdeling, is Schiedam ver genoeg”, aldus fractievoorzitter Jacky Silos van het CDA Vlaardingen.

Op zaterdag 24 oktober is iedereen vanaf 15:00 uur van harte welkom om een beschuitje mee te eten om de actie voor behoud van de kraamkliniek te ondersteunen. Om 17:00 uur worden de handtekeningen aangeboden aan de Raad van Bestuur van het ziekenhuis. 

Reactie toevoegen

U bent hier