h

SP-raadslid Diana Khader: ‘Bestrijd babbeltrucoplichters met een verkoopverbod’

25 november 2015

SP-raadslid Diana Khader: ‘Bestrijd babbeltrucoplichters met een verkoopverbod’

Regelmatig weten oplichters met slimme smoezen en verkooppraatjes binnen te dringen bij vooral kwetsbare ouderen. SP-raadslid Diana Khader roept het college op om – net als de gemeente Rotterdam – de mogelijkheden te onderzoeken om verkoop aan de deur te verbieden: “Via het Internet worden ouderen gewaarschuwd om niet in babbeltrucs te trappen. Veel ouderen hebben echter geen toegang tot het internet. Om oplichters beter te kunnen bestrijden zou het helpen als er een verbod komt op verkoop aan de deur.’’

Met deze maatregel weer je op bepaalde plekken van de gemeente deur aan deur verkopers en waaronder ook de oplichters vallen. Een aanvulling op dit voorstel is een Nee nee sticker tegen deur aan deur verkoop. Deze sticker kunnen bewoners op de voordeur plakken. Op die manier laten zij zien geen interesse te hebben in de verkoper. Jaren geleden lanceerde de overheid een NEE-NEE-sticker en NEE-JA-sticker tegen reclame drukwerk die wekelijks in de brievenbus vallen.

Zie ook:

Reactie toevoegen

U bent hier