h

Tweede Volksbos met kap bedreigd

6 februari 2016

Tweede Volksbos met kap bedreigd

Afgelopen week liet het Rijkwaterstaat weten dat zij een gedeelte van de bomen in het Tweede Volksbos gaat kappen. Het protestbos waar bewoners drie jaar geleden 1.700 bomen tegen de aanleg van de Blankenburgtunnel plantte wordt daarmee ernstig bedreigd. SP-raadslid vindt dit een opmerkelijk besluit en heeft daarom vragen aan het college gesteld: “Er is nog helemaal geen besluit genomen over de aanleg van de tunnel. Daarnaast is het vreemd dat de eigenaren van deze bomen – de inwoners van deze regio – op geen enkele manier in staat worden gesteld om bezwaar te maken.” 

SP-raadslid Diana Khader vraagt het college of Rijkswaterstaat over een kapvergunning beschikt en of de boomeigenaren geïnformeerd en betrokken gaan worden. Ook maakt de SP zich zorgen over het kappen van de Koningslinde die in 2013 op het Blankenburgtracé geplant is ter ere van de inhuldiging van de Koning: “Het kan toch niet zo zijn dat Rijkswaterstaat zomaar de bijl in deze Koninklijke boom zet?”

Reactie toevoegen

U bent hier