h

2.205 brieven aan Delfland voor behoud kwijtschelding

24 mei 2016

2.205 brieven aan Delfland voor behoud kwijtschelding

Actiecomité ‘Delfland de pot op!’ zal donderdagochtend 2.205 brieven aan de dijkgraaf van het Hoogheemraadschap Delfland overhandigen. Met deze brieven roepen bewoners het bestuur van Delfland op om de afschaffing van de kwijtschelding terug te draaien en met voorstellen te komen om de uitzonderlijk hoge tarieven te verlagen. Actieleider Arnout Hoekstra: “Minima gaan €285 per jaar betalen om naar het toilet te kunnen. Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat deze mensen dit niet kunnen betalen. Zij zakken nog verder in de armoede.”

Donderdagochtend komt de verenigde vergadering van Delfland bijeen. Het comité Delfland de pot op! zal de bestuursleden bij de ingang welkom heten. Naast de petitie hebben zij ook nog iets anders om aan Delfland aan te bieden: “Wij hebben een gigantische gouden drol die wij graag aan Delfland willen overhandigen. Dit kunstwerk staat symbool voor de prijs die de inwoners van dit gebied moeten betalen om naar het toilet te mogen. Ik hoop dat het ze aan het denken zet.” aldus Hoekstra. 

Bij aanvang van de vergadering zullen de initiatiefnemers van de actie inspreken om de petitie toe te lichten: “Wij doen een beroep op het moreel besef van de politiek bestuurders van het hoogheemraadschap: Zoek eerst met de minister en de gemeenten naar een fatsoenlijke compensatieregeling voordat je eenzijdig de solidariteit opzegt”.

Reactie toevoegen

U bent hier