h

SP: “binnenklimaat scholen moet beter”

7 juli 2016

SP: “binnenklimaat scholen moet beter”

Foto: SP

Donderdag 30 juni heeft de SP fractie tijdens het debat over het integraal huisvestingsplan een voorstel (motie) ingediend om het college met een plan van aanpak te laten komen voor verbetering van het binnenklimaat op het Vlaardingse Primaire en Voortgezet onderwijsDit zodat het plan eind oktober betrokken kan worden bij de meerjarenbegroting 2017 – 2020. Deze motie is door de volledige raad op donderdag 30 juni ondersteund.

De SP fractie zet zich al jaren in voor een beter binnenklimaat op scholen, zo is er in 2009 nog een motie aangenomen van toenmalig raadslid de heer Hoekstra waarna er een onderzoek is gedaan naar het binnenklimaat op scholen en er voor één miljoen is geïnvesteerd. Alleen is er door eigen onderzoek van de SP geconstateerd dat het binnenklimaat op scholen nog steeds ondermaats is. Een slecht binnenklimaat op scholen kan leiden tot concentratieproblemen en kan leerprestaties negatief beïnvloeden voor leerlingen, daarom is dit voor de SP al jaren een zeer belangrijk punt. 

“We zijn zeer verheugd dat deze motie door de gehele raad is aangenomen” aldus raadslid Sterenberg. “Daarbij zijn we blij dat de wethouder heeft aangegeven na de zomer met een plan van aanpak te willen komen voor een beter binnenklimaat” vervolgt Sterenberg. Wat de SP fractie betreft zullen ze ook de komende jaren in de gaten blijven houden of het binnenklimaat op scholen drastisch verbeterd wordt. En zet daarom in op een C02-waarde van maximaal 1.000 ppm, oftewel 1.000 C02 moleculen per 1 miljoen totaal aantal deeltjes. Een waarde die wordt ondersteund door de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) maar ook door onder meer TNO, RIVM en de GGD.

Reactie toevoegen

U bent hier