h

Gaat werk eindelijk lonen?!

23 november 2016

Gaat werk eindelijk lonen?!

Al jaren roept onze fractie dat werk lonend moet zijn. Werk met behoud van uitkering werkt demotiverend en zal mensen niet uit de armoede halen. Ook het werken met subsidie was voor onze fractie een doorn in het oog. 

Tot op de dag van vandaag krijgen veel mensen die arbeid verrichten op basis van subsidie te horen' u functioneert zeer goed, maar helaas vervalt binnenkort uw subsidie, dus komt u over een half jaar maar terug, want dan kunnen wij voor u opnieuw subsidie aanvragen. Ook bij het verplichte vrijwilligerswerk en de tegenprestatie ziet onze fractie het fout gaan. Gastvrouwen of mannen in verpleeghuizen verrichten werk op verplichte "vrijwillige"  basis of dient als tegenprestatie. Ook dit stimuleert werkgevers niet om mensen tegen betaling in dienst te nemen. Hier spreken wij dus over arbeidsverdringing. Omdat onze fractie het werk lonend wil maken, mensen meer garantie op een baan willen bieden, ook na de subsidieperiode en om arbeidsverdringing tegen gaan hebben wij vragen aan het college van burgemeester & wethouders gesteld.

De antwoorden kunt u hieronder in de bijlage vinden.

Reactie toevoegen

U bent hier