h

Debat in de Windwijzer

7 maart 2017

Debat in de Windwijzer

Foto: SP

Met het oog op de Tweede Kamerverkiezingen houdt De Windwijzer een Vlaardings politiek debat. Het thema is: Leven we in een tijdperk van verandering – of beleven we een verandering van tijdperk? Op zaterdagmiddag 11 maart geven twee lokale bekenden hun visie. Oud-burgemeester Bert Blase trapt af met een visie op vernieuwing van het politieke systeem. Elma Oosthoek, voormalig stadsdichter en betrokken Vlaardinger, volgt met haar visie op de maatschappelijke betekenis van veranderingen in de samenleving.

Na de beide inleidingen krijgen vier lokale politici gelegenheid voor een korte reactie: Arnout Hoekstra (SP), Jacky Silos (CDA), Frans Hoogendijk (ONS Vlaardingen) en Neill Voorburg (GroenLinks). Daarna is het debat aan het publiek.

Met het thema speelt De Windwijzer in op Vlaardingers die zich zorgen maken. Neemt de computer mijn werk over, voel ik me in mijn buurt nog wel veilig, en kunnen we met elkaar gewoon een gesprek voeren zonder te vervallen in harde taal? Zijn deze zorgen terecht, of zijn ze van voorbijgaande aard? Hoe moeten politieke partijen reageren? Welke initiatieven kunnen Vlaardingers zelf nemen? Deze en andere vragen komen ruim aan bod.

Het Windwijzerdebat vindt plaats op zaterdag 11 maart van 15.30 tot 17.15 uur (zaal open om 15.00 uur). De Windwijzer staat aan de Schiedamseweg 95. Na afloop is er ruim gelegenheid tot napraten. Het debat staat onder leiding van Willy van Bree, onder meer bekend als docente aan het Groen van Prinstererlyceum. Bij binnenkomst, tussen de discussieblokken en tijdens de borrel zorgt de band Moods voor een milde muzikale sfeer. 

Reactie toevoegen

U bent hier