h

Hondenbezitters en Federatie-Broekpolder trekken samen op

20 mei 2018

Hondenbezitters en Federatie-Broekpolder trekken samen op

Foto: SP

De Broekpolder van Vlaardingen wordt ook wel het kleine groene hart genoemd en is een prachtig recreatiegebied waar iedereen van kan genieten. Zo ook als je een hond hebt en samen met je trouwe viervoeter op stap wil gaan in de Broekpolder. Er is dan een vrij groot gebied beschikbaar gemaakt, waar geen opruimplicht is en de hond vrij kan ravotten door dit gebied. Dit kan alleen als het een paar dagen niet heeft geregend, anders moet je als verzorger van de hond de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In de winter of als het heeft geregend zijn kaplaarzen geen overbodige luxe. De paden zijn dan zeer moeilijk begaanbaar en vaak sta je tot je knieën in de modder.

Daar komt bij dat dit relatief klein recreatiegebied door veel doelgroepen wordt gebruikt, er is een mountainbike parcours aangelegd als compensatie voor de verlengde aanleg van de A4. Het mountainbike parcours kruist o.a. wandelpaden, ruiterpaden en reguliere fietspaden. Dit levert in geval van de wandelpaden een conflict op, wanneer de trouwe viervoeter opeens voor een mountainbiker springt. Ook wordt het gebied waar de hond los kan lopen kleiner. De baasjes van onze trouwe viervoeters zijn ‘een vergeten groep’, die graag gebruik willen maken van de Broekpolder.

Samen met de SP-afdeling Vlaardingen zijn de hondenbezitters in actie gekomen om voor hun belangen op te komen. Het maakt de hondenbezitters niet uit dat het gebied kleiner gaat worden wanneer de paden, waarover zij kunnen wandelen, maar weer worden opgeknapt en begaanbaar zijn óók in de winter en bij regen. Ook pleiten zij voor waarschuwingsborden, waar de paden elkaar kruisen, zodat iedereen op dit punt rekening met elkaar kan houden.

Samen met de SP zijn de hondenbezitters een gesprek aangegaan met de Federatie-Broekpolder, die zeer welwillend tegenover de eisen van de hondenbezitters stonden.

Samen zoeken ze verder naar oplossingen en nemen de hondenbezitters -als onafhankelijke groep- deel aan de Federatie-Broekpolder. Tevens zijn de hondenbezitters een petitie gestart, waarbij al meer dan 500 handtekeningen zijn opgehaald om hun eis kracht bij te zetten.

Op maandag 4 juni om 20:00 uur organiseert de Federatie-Broekpolder een bijeenkomst voor alle hondenbezitters in Polderpoort, om daar de toekomst van de Broekpolder te bespreken.

Reactie toevoegen

U bent hier