h

SP tegen huisuitzetting ouderen

7 oktober 2018

SP tegen huisuitzetting ouderen

Begin oktober 2018 is er een enorme ophef ontstaan over een 86 jarige Vlaardinger die uit zijn woning is gezet in verband met een huurachterstand.

Na eerst vragen aan het college te hebben gesteld heeft raadslid Wijker een productief gesprek gevoerd met wethouder Jacky Silos. Wijker heeft haar bezwaren geuit en oplossingen aangedragen ter voorkoming van het niet hebben van fatsoenlijke opvang (verwarde) ouderen. De wethouder heeft vervolgens met het college vergaderd en Wijker haar idee om fatsoenlijke opvang te realiseren voor de ouderen die dakloos worden is door het college goed ontvangen. Het voor wie, waar, wanneer en hoeveel plekken er gaan komen moet nog besloten worden. Wijker; Huisuitzettingen zijn niet te voorkomen, ook niet bij zeer kwetsbare ouderen, het onder de brug moeten slapen wel. 

fractie SP-Vlaardingen

 

Reactie toevoegen

U bent hier