h

Vlaardingse SP verbolgen over onderhandse verkoop

26 april 2019

Vlaardingse SP verbolgen over onderhandse verkoop

Foto: Willem de Man / Willem de Man

De SP in Vlaardingen is zeer verbolgen over het onderhands
verkopen van starters woningen terwijl er een grote vraag is naar deze woningen. Huizen die jarenlang door bemiddellaars verhuurd zijn en waar grof geld is voor gevangen en minimaal onderhoud is aan gepleegd gaan de verkoop in zonder dat deze publiekelijk in de verkoop hebben gestaan. Grote investeringsbedrijven of uitzendbureaus kopen deze woningen op voor een minimaal bedrag en verhuren deze verder aan arbeidsmigranten.

 

Het is allemaal niet illegaal maar moralistisch verwerpelijk. Een woning is om in te wonen en niet om geld aan te verdienen. De SP kreeg een melding binnen van een woningzoekende die graag een woning aan de Vaartweg in Vlaardingen had willen kopen. Een mooi begin van wonen een appartementje met een tuintje. Maar toen deze er naar informeerde was er niet over bekend en een paar weken later was het appartement al verkocht. Door de stille verkoop was het appartement aan de neus voorbij gegaan.

 

Voor particulieren zijn er allerlei beperkte maatregelen om een
huis te mogen kopen zoals de strenge hypotheek voorwaarden die tegenwoordig gelden. Dan is het al heel erg moeilijk om een leuk fatsoenlijk huis te kunnen kopen. De liberalisering op de woningmarkt die graag wil dat mensen huizen kopen en zeker niet huren. Maar als makelaars en verhuurbedrijven onderling afspraken gaan maken en de goedkope starterswoningen onderling tegen belachelijke lage prijzen gaan verkopen, blijft er weinig meer over voor de woningzoekende.

 

Het mag juridisch dan wel helemaal in orde zijn maar moraal is
het verwerpelijk.

Reactie toevoegen

U bent hier