h

Bewoners zijn het lawaai zat

16 januari 2020

Bewoners zijn het lawaai zat

Foto: thomas van Dijk / SP Vlaardingen

Woensdag bezochten bewoners uit Vlaardingen en Schiedam de door de SP en bewonersgroep Oostwijk georganiseerde bijeenkomst tegen industrielawaai. Deze bijeenkomst werd gehouden in het SP-kantoor aan de Broekweg en was zeer druk bezocht. Niet iedereen paste in de ruimte maar bewoners vonden het zo belangrijk dat zij op de gang mee stonden te luisteren.

DCMR heeft een uitleg gegeven over hun werkwijze en verontschuldigde zich deze avond over de slechte communicatie naar de bewoners toe. Hierbij kwam ter sprake de verschillende geluidsbronnen vanuit de industrie. Bij de Shell staat een grote blower/compressor die voor heel veel geluidsoverlast zorgt. De Shell gaat wel een tussenmaatregel treffen maar definitieve maatregelen komen pas bij de grote stop in 2024. Ook de bedrijven DFDS, Damen en koninklijke Huisman kwamen maatregelen kan treffen en niet eerder.

De SP en de Bewonersgroep Oostwijk zijn al bij DFDS op bezoek geweest en deze heeft al aangegeven maatregelen te gaan treffen om het geluid wat zij produceren met de koelwagens te gaan verminderen door deze aan het elektriciteitsnet aan te sluiten.

Ook heeft de Gemeente Vlaardingen aangekondigd het industrielawaai hoog op de politieke agenda te zetten zodat er nog beter opgetreden kan worden tegen deze overlast.

De SP gaat door met deze actie en besprekingen zijn gaande om dit probleem regionaal aan te gaan pakken.

Waar gewerkt wordt kan niet anders dan dat er geluid wordt gemaakt maar het economisch belang mag niet het belang van de bewoners schaden.

Reactie toevoegen

U bent hier