h

Overwinning volkstuinvereniging na acties tegen bouwplannen

15 oktober 2021

Overwinning volkstuinvereniging na acties tegen bouwplannen

Foto: Robin Kuijs

De SP-afdeling Vlaardingen is blij met de overwinning van Volkstuinenvereniging Moerman. De gemeente was van plan dure koopwoningen te bouwen op hun terrein, maar na acties is het college overstag gegaan.

Ondersteund door de SP zijn de tuiniers in actie gekomen met een demonstratie als hoogtepunt. De Gemeenteraad en B&W hebben naar deze protesten geluisterd. Het gevolg hiervan is dat de leden van de Volkstuinenvereniging op de tuinen mogen blijven tuinieren.

De SP onderstreept nogmaals het belang van volkstuinen in Vlaardingen die de biodiversiteit stimuleren en daarnaast sociale cohesie bevorderen. In een stad moet er ook ruimte zijn voor mensen om te ontspannen. Meeste tuiniers hebben geen eigen tuin en daardoor is hun volkstuin bij de Volkstuinvereniging Moerman van groot belang.

De SP feliciteert de Volkstuinvereniging Moerman dan ook met het behaalde resultaat voor het behoud van de tuinen.

U bent hier