h

SP klaar om terug te keren in de Vlaardingse gemeenteraad

19 december 2021

SP klaar om terug te keren in de Vlaardingse gemeenteraad

Foto: SP

De leden van de SP in Vlaardingen hebben zondag het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst vastgesteld. Daarmee is SP klaar om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart. De partij is voornemens om - na afwezigheid van drie jaar - met een sterke ploeg en een goed programma terug te keren in de raad.

De ledenvergadering heeft wederom Arnout Hoekstra (37) gekozen als lijsttrekker. Hoekstra is daarmee voor de vijfde keer op rij lijsttrekker en daarmee verreweg de meest ervaren lijsttrekker van Vlaardingen. Hij was vijf jaar raadslid en acht jaar wethouder en zelfs enige tijd locoburgemeester. Arnout heeft politieke ervaring op lokaal, regionaal, nationaal en internationaal niveau. Hij is geboren en getogen in Vlaardingen en kent de stad op zijn duimpje. Ook de rest van de lijst is doordrenkt met ervaring, activisme en liefde voor de stad.

De leden hebben het afgelopen jaar gewerkt aan een vernieuwd verkiezingsprogramma. Met dit programma rekent de SP af met het bestuurlijke gedraal van het huidige stadsbestuur. Hoekstra: “Als je zelfs met hard werken vanuit een voltijdbaan niet aan een betaalbaar huis kunt komen is er iets flink mis. Daarom gaan wij de woningcorporaties in de gelegenheid stellen om woningzoekenden te huisvesten. Huisjesmelkers die deze huizencrisis misbruiken om slapend rijk te worden pakken wij keihard aan”.

De SP stelt voor om met een collectieve aanpak te komen voor de energietransitie. Voor kinderen die het niet kunnen betalen betaalt de gemeente straks de contributie voor de sportvereniging en muziekles. Er komt meer blauw op straat voor méér veiligheid en minder asociaal gedrag. Er komt een einde aan het zinloze pasjessysteem op de vuilcontainers.

Top 10 van de kandidatenlijst:

1. Arnout Hoekstra

Foto: D

2. Willem de Man

Foto: d

3. Maurice van Beers

Foto: d

4. Ada van Beveren

Foto: SP

5. Robin Kuijs

Foto: SP

6. Frank Hoogervorst

Foto: SP

7. Kwestan Nadir

Foto: SP

8. Hans Stolk

Foto: SP

9. Hans Warnaar

Foto: SP

10. Wendy Geelhoed

De volledige lijst en het verkiezingsprogramma zijn te vinden op vlaardingen.sp.nl

U bent hier