h

SP start zwerfvuil fotowedstrijd

28 augustus 2022

SP start zwerfvuil fotowedstrijd

Foto: SP

In veel Vlaardingse buurten zijn de straten bedolven onder het zwerfafval. De SP wil dit probleem in beeld brengen door foto’s te verzamelen en deze te bundelen tot één Vlaardings zwerfvuilboek. Dit om de rest van de politiek te overtuigen dat er snel maatregelen nodig zijn. 

Uiteraard zijn Vlaardingers zelf verantwoordelijk om hun afval op een goede manier weg te gooien, maar dan moet de gemeente daar wel de mogelijkheden voor bieden. Sinds de invoering van het pasjessysteem is de hoeveelheid vuil op straat enorm toegenomen. Bewoners zetten nu vaker de zak naast de container, die vervolgens wordt opengescheurd door meeuwen en ratten. De containers zijn nu ook niet meer te gebruiken als je onderweg van je afval af moet, zoals blikjes en verpakkingen van voedsel. Daarom wil de SP dat de gemeente stop met het pasjesslot en voldoende vuilbakken plaatst. 

De zwerfvuil foto’s kunnen online worden geupload via 

http://vlaardingen.sp.nl/form/zwerfvuilfoto

 

Reactie toevoegen

U bent hier