h

Wethouder zet raad onder druk voor rioolwaterzuivering: “We worden onteigend als we niet instemmen”

28 september 2023

Wethouder zet raad onder druk voor rioolwaterzuivering: “We worden onteigend als we niet instemmen”

De gemeenteraad van Vlaardingen staat volgende maand voor een cruciaal besluit met betrekking tot de plaatsing van een nieuwe rioolwaterzuivering, gelegen op het huidige Oekraïnedorp Mrija. In 2021 nam de gemeenteraad het besluit dat deze locatie niet geschikt was voor de nieuwe installatie en verzocht het college in gesprek te gaan met het Hoogheemraadschap over renovatie. 

SP-raadslid Willem de Man benadrukt: "Het college heeft deze motie nooit ten uitvoer gebracht. Daarom herhalen wij ons standpunt: laten we eerst onderzoeken of de huidige zuiveringslocatie kan worden gemoderniseerd, omdat nieuwbouw te dicht op de woningen in de Westwijk zou komen." Tijdens de commissievergadering liet wethouder Koen Kegel (D66) echter weten: "Als we niet akkoord gaan en om renovatie vragen, zal het Hoogheemraadschap de grond onteigenen, wat nadelig voor ons zal uitpakken." De SP heeft ernstige bedenkingen bij deze bewering en vraagt zich af of het daadwerkelijk tot onteigening zal komen en of dit werkelijk in ons nadeel zal zijn: "We moeten onze eigen afwegingen maken. Een rioolwaterzuivering op deze locatie is onverantwoord, wij willen geen gasfabriek direct naast een woonwijk."

De SP roept de omwonenden op zich tegen de plannen van de wethouder en het Hoogheemraadschap uit te spreken. Bewoners kunnen zich via deze link aanmelden voor het protest: https://vlaardingen.sp.nl/rioolwaterzuivering

Reactie toevoegen

U bent hier