h

Bewoners VOP aan het woord over huisjesmelkers en uitzendbureau's

27 januari 2024

Bewoners VOP aan het woord over huisjesmelkers en uitzendbureau's

Samen met bewoners uit de VOP heeft de SP een korte film gemaakt om in beeld te brengen hoe de problematiek rond overbewoning in de buurt eruit ziet. Wat de SP betreft is het helder; het zijn de huisjesmelkers en uitzendbureau's die hier alle voordelen genieten. Ze worden rijk over de ruggen van de buurtbewoners en de arbeidsmigranten. Overbewoning van panden gaat ten koste van de sociale samenhang in de buurt. Arbeidsmigranten worden op een schandalige manier uitgebuit voor een laag loon en met te veel mensen in huisjes gestopt. Een eerste stap is het doorbreken van het verdienmodel van huisjesmelkers en uitzendbureau's; woningen moeten weer alleen beschikbaar zijn voor families. Handhaving en toezicht op illegale overbewoning is daarom één van de eerste stappen waar de gemeente capaciteit voor vrij moet maken.   

Reactie toevoegen

U bent hier