h

Blog Arnout Hoekstra

23 januari 2014

Vlaardingse jongeren op gezond gewicht (JOGG)

Te veel Vlaardingse kinderen zijn te dik. 1 op de 7 kinderen heeft overgewicht, en 1 op de 20 heeft zelfs obesitas. Als wethouder van jeugd en sport maak ik mij daar zorgen om. Om het aantal gevallen van jongeren met overgewicht terug te brengen heeft het college van B&W ingestemd met mijn voorstel om deel te nemen aan het landelijk project JOGG: Jongeren Op Gezond Gewicht.

Lees verder
21 januari 2014

Bouw Sportpark West kan beginnen!

Het college heeft ingestemd met het bouw- en exploitatieplan van Stichting Sportpark West voor de bouw van een nieuwe voetbalaccommodatie aan de Marathonweg. Het Sportpark zal het thuishonk worden voor de Vlaardingse clubs DVO’32 en CION.

Lees verder
16 januari 2014

Onderzoek fusie HWC, Oranje Nassau en Spirit

Al enige tijd ben ik met korfbalverenigingen Oranje Nassau en Spirit en handbalvereniging HWC in gesprek. Deze drie relatief kleine verenigingen hebben hoge kosten omdat het verenigingen zijn die twee competities spelen: in de zomer buiten op het veld en in de winter binnen in de zaal. Met het stijgen van de huurlasten voor zowel sportvelden, sporthallen als sportkantines kwam het voortbestaan van deze verenigingen in gevaar. Ik heb hen daarom toegezegd om gezamenlijk naar een oplossing te zoeken zodat deze sporten kunnen blijven voortbestaan in onze stad.

Lees verder
15 januari 2014

Diagnostiek jeugdpsychiatrie geen taak voor gemeenteambtenaren

In dagblad Metro stond een tijd terug een column over gemeenteambtenaren die een zesdaagse cursus jeugdpsychiatrie krijgen om te kunnen beoordelen of jongeren wel of niet psychiatrische hulp nodig hebben. Iets wat vanzelfsprekend voorbehouden zou moeten zijn aan goed opgeleide deskundigen. Een raadslid vroeg mij of wij in Vlaardingen ook op deze manier diagnoses gaan stellen. Ik kan haar geruststellen: Nee, wij laten dat over aan deskundige en gekwalificeerde professionals zoals artsen en medisch specialisten.

Lees verder

U bent hier