h

SP bang voor te trage ambulance

26 maart 1987

SP bang voor te trage ambulance

SP-gemeenteraadslid Berty Vugts maakt zich zorgen om de manier, waarop in de stad ambulances inzetbaar zijn. Soms moet een ziekenwagen uit Rotterdam komen om in Vlaardingen een patiënt naar het ziekenhuis te vervoeren. Zij is geschrokken van een brief van een partijgenoot, die daarin een 'verbijsterend' voorval van 11 maart beschrijft. De briefschrijver was er getuige van hoe op de Van Hogendorplaan een ongeveer 70-jarige man ter aarde stortte. Het duurde, schrijft de man, acht minuten voordat de politie kon constateren dat het slachtoffer hevig bloedde uit mond en neus. Nog eens twaalf minuten later arriveerde de ambulance. „Met een kalm gangetje uit Rotterdam", voegt hij er verbolgen aan toe.

Berty Vugts heeft het college van B & W schriftelijk om opheldering gevraagd. ..Vroeger kwamen de ambulances uit Holy. Als ze nu uit Rotterdam moeten komen, kan dat tot levensgevaarlijke situaties leiden. Ik denk dat veel, met name oudere, mensen zich daar zorgen om maken". Zij zegt niet alleen te staan in haar angst. „Ik sprak onlangs iemand van het ambulancepersoneel. Die verzekerde me dat het op deze manier nog eens fout afloopt".

U bent hier