h

College heeft lage dunk van democratie

26 juni 1987

College heeft lage dunk van democratie

De opvattingen van PvdA, CDA en VVD in Vlaardingen over de democratie zijn 'van een bedenkelijk allooi'. Dat vindt althans de SP, die in de komende raadsvergadering burgemeester en wethouders aan de tand wil voelen. De SP houdt een interpellatie over het intrekken van de meerjarenbegroting.

B en W hebben aangekondigd dat zij wel vasthouden aan de bezuinigingsplannen in die begroting. Dat is SP-voorman Remi Poppe in het verkeerde keelgat geschoten. Hij noemt dat in zijn verzoek tot interpellatie 'ontduikingstactiek'. „Dat het intrekken van de begroting gevolgen kan hebben voor de voortgang van investeringen, dat hadden de partijen die zijn vertegenwoordigd in het college eerder moeten bedenken", vindt hij.

Poppe wil burgemeester en wethouders woensdag vragen of het college wel beleid kan voeren op grond van een meerjarenbegroting, die niet is behandeld in de raad. „En als dat zo is, waarom zou de raad dan nog ooit een meerjarenbegroting behandelen?"

Zie ook:

U bent hier