h

SP Vlaardingen woedend over beschuldigingen

4 maart 1998

SP Vlaardingen woedend over beschuldigingen

De fractie van de Socialistische Partij (SP) in Vlaardingen vindt het ongehoord dat de gemeentesecretaris naar de pers toe heeft gereageerd op de brief van de SP aan het college over een vermeende fraudezaak bij gemeentewerken in Vlaardingen.

De SP zou volgens de gemeentesecretaris het "aanzien van de gemeente" hebben geschaad door vertrouwelijke informatie te laten "uitlekken". Ook deze aantijging vindt de SP "hoogst verwonderlijk".

Fractievoorzitter Martin Kappers heeft nu B en W om opheldering gevraagd. "Welke vertrouwelijke informatie zouden wij gelekt hebben?", zo vraagt hij. De SP heeft alleen maar haar verbazing kenbaar gemaakt over het persbericht van de gemeente "omdat al in 1992/1993 sprake was van meldingen van mogelijk frauduleus handelen. Wij zijn van mening dat het college ernstige nalatigheid is te verwijten door de aanbeveling van VB-Accountants uit 1993 toen en later niet op te volgen en het rapport niet direct met de raad te bespreken". 

"U zult toch niet bedoelen dat het aangeven van deze nalatigheid van het college lekken van informatie is? Wij vinden en vonden het onze plicht om uw onvolledige persbericht aan te vullen met de werkelijke feiten. Geen inhoudelijke feiten uit een vertrouwelijk rapport, maar politieke feiten", aldus een verbolgen Kappers.

Reactie toevoegen

U bent hier