h

Sloopbonussen

16 september 2005

Sloopbonussen

De SP zou de SP niet zijn als wij niet zeer ongerust en verbolgen zijn over de eventuele sloopbonussen die een directeur van een woningcorporatie ontvangt als hij sloopt.

Daarom zij wij maar weer eens achter de pc gekropen om het een en ander te vragen.Uiteraard willen wij weten of dit ook van toepassing is bij onze eigen Waterweg Wonen en Samenwerking.

Ook het huidige salaris van de beide directeuren van deze woningcorporaties vonden wij interessant genoeg voor een vraag.
Benieuwd zijn wij ook naar het antwoordt op de vraag: was het college op de hoogte van deze vorm van bonussen?.

Het zou toch te gek voor woorden zijn als een woningcorporatie een bonus krijgt voor het slopen van de broodnodige betaalbare woning en dan hebben wij het nog niet eens over de langdurige kaalslag.

Betaalbare woningen waar Starters,mensen in scheiding,een nieuwe groep in aantocht, de mensen die door het kabinetsbeleid nu in een armoedeval terecht zijn gekomen of nog gaan komen.

kortom,het is totaal ongepast om directeuren die zich over hun huur/hypotheek geen zorgen hoeven te een bonus te geven omdat zij zulk “geweldig” werk verrichten, namelijk het enige kleine beetje wat “nog” betaalbaar is onder de mensen hun kont weg vandaan te slopen.

Ingrid Wijker,
Gemeenteraadslid SP Vlaardingen

Ingrid Wijker

U bent hier