h

Solidariteitsdag met het Palestijns volk

22 november 2005

Solidariteitsdag met het Palestijns volk

Het Vlaardingse Al Awda Netwerk Palestina, ICCO en Badil organiseren samen ter gelegenheid van de internationale solidariteitsdag met het Palestijns volk een discussie over het recht op terug keer van de Palestijnse vluchtelingen.

Mevrouw Ingrid Jaradat, directeur Badil, en de heer Jaber Suleiman, mede-oprichter van Aidounin Libanon en Syriƫ, zullen spreken over het belang van hun werk, zowel in het Midden Oosten als in de Nederlandse diaspora.

De Palestijnse vluchtelingen vormen de grootste groep vluchtelingen ter wereld. Overal ter wereld hebben de Palestijnse vluchtelingen kenbaar gemaakt dat het recht op terugkeer een principiƫle kwestie is en dat zij geen oplossing kunnen accepteren die geen rekening houdt met dit recht. Zonder rechtvaardige oplossing voor de Palestijnse vluchtelingen, conform VN resolutie 194, en gebaseerd op de universele verklaring van de rechten van de mens, is er geen duurzame vrede mogelijk in het Midden Oosten.

Met de mensenrechtenorganisatie Badil uit Betlehem, Palestijnse sprekers en anderen willen wij deze kwestie met het aanwezige publiek in de gemeente Vlaardingen bespreken, waar de grootste concentratie van Palestijnen in Nederland woonachtig is.

Deze bijeenkomst wordt gehouden in het kader van de conferentie van de Coalitie voor het Recht op Terugkeer die eind november 2005 in Vlaardingen wordt gehouden. Aan deze conferentie nemen uit allerlei landen Palestijnse mensenrechtenactivisten deel.

De discussie vindt plaats op zaterdag 26 november 2005 om 20.00 uur op het Albeda college, Buys Ballotlaan 25, Vlaardingen West.

U bent hier