h

Broedvogels in het volksbos en de rietputten

9 april 2006

Broedvogels in het volksbos en de rietputten

Rietputten
Vandaag waren we met wat SP'ers mee met een excursie van de KNNV, Midden-Delfland Vereniging en stichting Groeiend Verzet.

De excursie leide door het Volksbos en de rietputten, een natuurgebied tussen Vlaardingen en Maassluis, tussen de Maassluissedijk en het spoor van de Hoekselijn. Het Volksbos is het oudste protestbos van Nederland. De rietputten is eveneens kunstmatig aangelegd, door het opspuiten van grond die vrijkwam bij het graven van de naastgelegen recreatieplas ‘de Krabbenplas’.

Het natuurgebied kent veel verschillende roof en trekvogels, zoals de bruine kiekendief, roerdomp en het baardmannetje. Een uitgebreide inventarisatie van de flora en fauna in het gebied is hier terug te lezen.

- https://arnouthoekstra.sp.nl/weblog/2006/04/09/excursie-volksbos-en-rietputten/

U bent hier