h

Oppositie stapt op uit raadsvergadering na onenigheid met wethouder

6 oktober 2006

Oppositie stapt op uit raadsvergadering na onenigheid met wethouder

De fracties SBV, AOV, VVD, ChristenUnie/SGP, Leefbaar Vlaardingen en SP hebben zich gisteravond onthouden van stemming over het aanvullende krediet voor het project Korhoenlaan. Dit nadat wethouder van der Velde weigerde om excuses aan te bieden over zijn wijze van behandeling in de commissie. De zes betreffende partijen verzochten de wethouder om toe te geven dat de commissiebehandeling niet zo was gegaan als zou moeten.

Al eerde had SP raadslid Alke van Marsbergen tijdens de commissievergadering aangedrongen dat de wethouder zijn woorden terug nam, dit nadat de wethouder de conclusie trok dat de commissieleden verantwoordelijk zouden zijn voor de eventuele extra vertraging en kosten van het project.

Ten gevolge van een meetkundige fout moet er bijna 1miljoen euro extra uit de kas worden gehaald voor het omhoog liften van een schoolgebouw ten behoeven van een fietsenstalling. De meerderheid van de fracties concludeerde dat het voorstel nog niet rijp was voor behandeling in de raad, dit omdat de leden van de commissie van mening waren dat zei daarvoor onvoldoende waren geïnformeerd, en dat nog niet alle vragen waren beantwoordt.

Aan het begin van de raadsvergadering deden de verschillende partijen een voorstel van orde, om het raadsvoorstel van de raadsagenda af te voeren. Dit voorstel kreeg na hoofdelijke stemming geen meerderheid: coalitie tegenover oppositie.

Nadat de wethouder wederom de oppositie en haar kritiek totaal niet serieus nam zat er voor de fracties SBV, AOV, VVD, ChristenUnie/SGP, Leefbaar Vlaardingen en SP niets anders op om zich van de verdere discussie en besluitvorming te distantiëren.

U bent hier