h

Column: Het zwartepieten is begonnen

27 november 2006

Column: Het zwartepieten is begonnen

Nee ik heb het niet over de inkomst van Sint en Piet in ons land, maar over de manier waarop de SP nu in de media bestempeld wordt. Nu de rook van de verkiezingsavond van 22 november is opgetrokken lijken alle journalisten hun pijlen te richten op de geschiedenis van de SP en haastten zij zich om te zeggen dat de SP dan wel een communistische dan wel een Maoistische partij is.

Beide vergelijkingen kloppen echter niet wan een ieder die iets van politiek afweet, weet dat de CPN is overgegaan in GroenLinks en zeker niet in de SP. Natuurlijk heeft de SP in de beginjaren,de fout gemaakt door aan te geven dat zij zich konden vinden in het gedachtegoed van Mao. Dit kwam voornamelijk door het feit dat er op dat moment rooskleurige verhalen kwamen uit communistisch China toen dit echter allemaal wat anders bleek te liggen en de gruwelijkheden van het regime in China duidelijk werden, heeft de SP zich gedistantieerd van zijn eerdere standpunten dit is nu 30 jaar geleden.

Ook in Vlaardingen sloeg de overwinning van de SP in als een bom bij de andere landelijke partijen. Waar sommige partijen het twee weken voor de verkiezingen het nog hadden over het leeg eten van de SP werd het ijzig stil toen de eerste exitpolls binnenkwamen. En bleken deze partijen soms slechte verliezers zo waren er zelfs raadsleden van de PvdA die zeiden dat de SP Nederland kapot zou maken. En dat ze vreesden voor LPF taferelen op het binnenhof omdat de SP als kleine partij nooit zoveel geschikte mensen zouden kunnen hebben op de kieslijst. Persoonlijk ben ik van een aantal van deze opmerkingen erg geschrokken want was het niet de PvdA die na de opkomst van de LPF overal in het landgeroepen had dat ze niet zo snel meer arrogant zouden worden als ze aan de macht waren. En beter zouden luisteren naar de mensen op straat schijnbaar geldt ook hier het gezegde een vos verliest zijn haren maar nooit zijn streken. En waren deze volksvertegenwoordigers van de PvdA er na de verkiezingsoverwinning van maart er alweer van uitgegaan dat ze zich lekker in het gemeentehuis zouden mogen gaan zetelen. Want hoe anders moet ik deze zure reacties beoordelen als de mensen van de straat net hun keuze hebben gemaakt in de stemhokjes.het lijkt er dan ook sterk op dat ze de PvdA de mensen op de straat alleen maar serieus nemen als deze mensen PvdA stemmen

Natuurlijk weet ik als simpel Vlaardings raadslid niet wat er zich de komende maanden en jaren gaat afspelen in Den Haag maar ik kan u beloven de SP is en blijft er voor alle mensen die ons nodig hebben wij zullen ons dan ook blijven inzetten voor de zwakkeren van de samenleving.

Alke van Marsbergen,
SP Raadslid te Vlaardingen
Alke van Marsbergen

U bent hier