h

Met de PvdA regeert de leugen weer

26 februari 2007

Met de PvdA regeert de leugen weer

Toen ik zo juist deze stelling in typte zag ik de reacties al weer voor me in de raad. Toch heb ik er voor gekozen om deze stelling te laten staan omdat ik weet dat ik hem kan verdedigen. Ik zal dan ook in de onderstaande column proberen uit te leggen waarom dit mijn stelling is.

Alke van Marsbergen
Alke van Marsbergen, raadslid SP

Nog geen dag na dat de gesprekken onderleiding van Dhr Hoekstra tussen het CDA de PvdA en de SP op niets waren uit gelopen, begon de PvdA aan een ieder die het maar horen wilde te verkondigen. Dat de SP de makkelijke weg had gekozen en te snel was weg gelopen bij de gesprekken. Iets wat erg raar is omdat dhr Hoekstra een heel ander verhaal heeft namelijk het volgende: Volgens Hoekstra heeft het ontstaan van een linkse meerderheid binnen een kabinet van CDA, PvdA en SP een rol gespeeld bij het besluit van Balkenende om te stoppen met een verkenning naar dit kabinet. De doorslag gaven echter de programmatische verschillen tussen CDA en SP.

Dus Als je dhr Hoekstra mag geloven licht de schuld niet bij de SP maar bij het CDA, ook blijkt de PvdA er niet met schone handen uit te komen. Want als de PvdA echt hadden willen regeren met de SP dan hadden ze misschien voor 1 keer in hun geschiedenis hun rug recht moeten houden. Maar zo als altijd bij deze partij werd de rechte rug weer van elastiek met het zich op de macht. Want wat is er over gebleven van de woorden van Wouter “Ik wordt geen minister onder Balkenende”, ”er moet een boven grens komen aan hypotheek rente aftrek” en natuurlijk “er moet een onderzoek komen of er gelogen is om ons bij de oorlog in Irak te betrekken. Mooie praatjes maar waarschijnlijk alweer vergeten door Wouter.

En ook hier in Vlaardingen lijkt de PvdA het van de leugen te moeten hebben. Zo waren er afgelopen zaterdag raadsleden van de PvdA die zonder blikken of blozen op de markt aan het winkelend plubliek verkondigden dat een stem op de SP zou betekenen dat de AOW om laag zou gaan. Toen enkele leden van de SP aan hen vroegen waar ze deze wijsheid vandaan hadden gaven ze natuurlijk niet thuis. Want welke politieke partij wil ook al weer de ouderen in Nederland willen belasten juist. Maar het mooiste vond ik toch de spandoeken waarop te lezen stond dat de broekpolder door de PvdA staten en raadsfractie groen was gebleven, jammer was alleen dat er niet onder stond dat het ook aan PvdA te danken is dat deze polder erg giftig is door het Rotterdamse havenslip wat zij er hebben laten storten.

U bent hier