h

Nieuwe penningmeester: Nel Rawie

2 februari 2008

Nieuwe penningmeester: Nel Rawie

Nel Rawie, penningmeester SP Vlaardingen

Het afdelingsbestuur heeft een nieuwe (interim) penningmeester aangesteld. Officieel is dit nog Alke van Marsbergen tot het moment dat de algemene ledenvergadering een beslissing heeft genomen. Het afdelingsbestuur draagt met veel vertrouwen Nel Rawie voor als penningmeester. Nel is al een tijdje actief in de afdeling en is regelmatig aanwezig bij acties, raadswerk en op scholingen. Ook heeft Nel de nodige ervaring en expertise die goed aansluit bij deze belangrijke en vertrouwelijke functie binnen de afdeling.

Mijn naam is Nel Rawie.
Ik ben van het geboortejaar 1952, hetzelfde jaar als Jan Marijnissen. Heb oorspronkelijk een M.U.L.O.-A opleiding. ’s Avonds heb ik bijna elk schooljaar wel een cursus gevolgd, om ander werk te kunnen gaan doen. In 1976 ben ik vanuit Rotterdam in Vlaardingen gekomen. Van 1986 t/m 1990 heb ik de avondstudie H.E.A.O.-Bedrijfskundige Informatica met succes gedaan.

Mijn werk is altijd belangrijk voor me geweest en de scholing mijn hobby. Enkele jaren ben ik secretaris van de Ondernemings Raad bij een bedrijf geweest. Daar heb ik de collectieve werknemersbelangen behartigd, en waar mogelijk ook enkele medewerkers ondersteund.

Al jaren volg ik de actualiteiten programma’s en de landelijke politiek op TV. Aan die landelijke politiek ben ik me steeds meer gaan ergeren. Het is vaak (k)leuterpraat. Op vragen wordt geen gewoon of eerlijk antwoord gegeven en veel versluierd of verborgen gehouden. Er wordt overal omheen gedraaid om maar niet te hoeven toegeven.

Het terugdraaien van eerder bevochten sociale voorzieningen staat me ontzettend tegen. Een correcte toepassing van de bestaande regels was genoeg geweest.
Het gaat niet om de mensen, en over reële idealen al helemaal niet. Het gaat om de (economische) macht, en deze uit te oefenen zolang men kan. Of de besluiten nu goed of slecht zijn voor het land en de (gewone) mens.

Sinds de SP het communistische socialisme niet meer ziet als mogelijke oplossing ter vervanging van het zeker ook niet fraaie kapitalisme, zie ik de reële idealen gelukkig wel. Namelijk bij die SP.

Bij de SP vind ik oog voor het rechtvaardige, het sociale, het solidair zijn met elkaar en anderen. Iedereen heeft recht op een waardig bestaan.

Van het ideaal moet natuurlijk meer waargemaakt (kunnen) worden, in de regering of gemeentebesturen. Daar moet de SP eerst nòg sterker voor worden, door meer leden en meer kiezers die op de SP stemmen.

Zelf was ik al enkele jaren SP-stemmer en vanaf begin november 2006 ben ik eindelijk SP-lid geworden van de afdeling Vlaardingen. Dat bevalt me prima.

Nu volg ik ook de plaatselijke politieke besluitvorming. Met actie voeren ontmoet ik de Vlaardingse bevolking en hoor hun ongezouten kritiek op Raadsvoorstellen en/ of op de SP-standpunten. Ook dat laatste moet kunnen.
Bij elkaar is dat een goede nieuwe leerschool en houdt mij zeer scherp.

Ik voel mij vereerd dat ik de Socialistische Partij te Vlaardingen mag ondersteunen als Penningmeester. Ik maak me ook in die functie graag nuttig.

Nel Rawie,

Penningmeester SP Vlaardingen
nel.rawie@sp-vlaardingen.nl

U bent hier