h

65-plus gratis met de metro, tram en bus

25 januari 2010

65-plus gratis met de metro, tram en bus

Donderdag zal de gemeenteraad eindelijk praten over de invoering van gratis openbaar vervoer voor Vlaardingse 65-plussers. Op 6 november 2008 stemde de gemeenteraad in met een onderzoek naar de mogelijkheden voor gratis openbaar vervoer. Nu meer dan een jaar later lijkt gratis-OV dan toch dichterbij te komen.

De SP wil gratis openbaar vervoer voor alle 65-plussers. Sommige partijen en het college willen het beperken tot de groep 65-plussers met een minimum inkomen. De SP vindt dat geen goed plan. De kostenbesparing is minimaal terwijl 65-plussers die iets meer inkomen hebben dan weer zelf hun kaartje moeten betalen. De SP wil dan ook een voorstel indienen om het voor alle 65-plussers gratis te maken. Gratis OV is goed voor de mensen en voor de gemeente. De bussen en metro's zitten ook weer veel vaker vol en mensen kiezen vaker het openbaar vervoer in plaats van de auto.

U bent hier