h

SP gaat voor progressief college in Vlaardingen

4 maart 2010

SP gaat voor progressief college in Vlaardingen

De SP heeft in Vlaardingen de voorkeur voor een progressief college, zo stelt lijsttrekker Arnout Hoekstra na de bekendmaking van de verkiezingsuitslag. Hoekstra: “De uitslag is dat er veel kleine fracties zijn en dat maakt het formeren van een coalitie ongeacht de samenstelling ingewikkeld. De SP wil verantwoordelijkheid nemen om te zoeken naar een gedegen bestuur voor deze stad. Een sociaal college dat de klappen van de crisis kan opvangen heeft onze voorkeur.”

De SP daalde met één zetel van vier naar drie. Er waren deze keer nét onvoldoende stemmen om een vierde zetel te bemachtigen. De verschillen in de uitslagen onderling zijn minimaal. Hoekstra: “GroenLinks had slechts 39 stemmen meer dan de SP, maar heeft wel een zetel extra. Dat is zuur.” De partij verklaart de nieuwe verhoudingen als het gevolg van de toename van het aantal partijen, de landelijke trend en de onvrede die momenteel zijn toevlucht vindt in het rechtspopulistische neoliberalisme. Hoekstra: “Er is weinig reden voor een feestje, maar we gaan onverdroten door in onze strijd voor een sociaal en solidair Vlaardingen. Na afloop van de uitslagen zijn we met de partijgenoten bijeengekomen en de strijdlust is onverminderd aanwezig”.

Hoekstra is tevens erg teleurgesteld in de lage opkomst op de stembureaus. Een zeer krappe meerderheid 51,5% heeft zijn stem uitgebracht. Dit maakt het mandaat voor de raad namens de bevolking bijzonder klein. De SP feliciteert de winnaars van de verkiezingen en heet de nieuwe partijen van harte welkom. In het bijzonder bedankt de SP de 2.629 SP-stemmers.

U bent hier