h

Aanleg parkeerplaatsen 1ste Van Leyden Gaelstraat stilgelegd

10 mei 2010

Aanleg parkeerplaatsen 1ste Van Leyden Gaelstraat stilgelegdDe gemeente heeft de aanleg van parkeerplaatsen op het fietspad van de 1ste Van Leyden Gaelstraat stilgelegd. Omwonenden en de SP maakte vorige week bezwaar tegen de opmerkelijke werkzaamheden aan het fietspas. Het voor auto’s en brommers ontoegankelijke fietspad werd voorzien van parkeerplaatsen. De paaltjes zijn teruggeplaatst en de gemeente heeft omwonenden een brief gestuurd met de mededeling de plannen te heroverwegen. SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra: “Dit is een groot succes voor de omwonenden. We hebben de aanleg kunnen stilleggen, hopelijk wordt het hele drama nu teruggedraaid.”

De gemeente Vlaardingen was vorige week begonnen met de aanleg van parkeerplaatsen op het fietspad van de 1ste Van Leyden Gaelstraat. Gezien het fietspad een autovrije zone is zijn de parkeerplaatsen voor automobilisten onbereikbaar. Deze opmerkelijk situatie was reden voor de SP om bij het college om opheldering te vragen. SP-fractievoorzitter Arnout Hoekstra: “Ik dacht eerst dat het een grap was, maar ik heb het met eigen ogen gezien. Het college maakt parkeerplaatsen op een fietspad, ze zijn helemaal waus geworden!”

De omwonenden waren met de aanleg van de parkeerplaatsen enorm verrast. Zo sprak een van de direct omwonenden: “Ik heb hier nooit een aankondiging over ontvangen en er is mij nooit naar mijn mening gevraagd.” Een andere bewoner: “Ik heb mijn slaapkamer net als veel van mijn buren aan de straatkant, als de weg open gaat voor al het verkeer doe ik geen oog meer dicht.”

De SP stelde schriftelijke vragen en wil van het college weten wat ze nu precies van plan zijn. “Wordt het brommervrije fietspad straks weer gewoon een doorgaande weg? En is dat niet wat smal nu met die parkeerplaatsen?” De SP wil ook duidelijkheid waarom de direct omwonenden niet bij dit alles zijn betrokken. De partij heeft het college opgeroepen geen verdere stappen te nemen alvorens de bewoners zijn gehoord.

U bent hier