h

De Bakker in Vlaardingen: 'Linksom voor een socialere provincie en land'

21 februari 2011

De Bakker in Vlaardingen: 'Linksom voor een socialere provincie en land'

Op koopavond was statenlid Eva de Bakker op bezoek in Vlaardingen om met inwoners te praten over de verkiezingen van 2 maart. 'Je kan stemmen voor Provinciale Staten, die op hun beurt de Eerste Kamer kiezen,' zei De Bakker. 'Om de asociale plannen van de rechtse gedoogregering tegen te houden, is je stem uitbrengen dus erg belangrijk. Met een stem op de SP kun je de bezuinigen stoppen, een socialere provincie krijgen en de PvdA links houden!'

De Bakker vervolgt: 'De provincie leeft niet echt in Zuid-Holland, maar de kaalslag in het onderwijs, de zorg en cultuur leven enorm. De lagere en middeninkomens krijgen grote klappen van dit kabinet. Alleen de rijksten in ons land worden ontzien. het komt erop neer dat de rekening van de crisis gelegd wordt bij diegenen die het niet hebben veroorzaakt. Dat is oneerlijk.'

Het zou voor elke kabinet een moeilijke periode zijn om te regeren, door de crisis moet er bezuinigd worden. 'Het gaat erom welke keuzes je dan maakt,' zegt De Bakker tegen een Vlaardinger. 'Bezuinigen op zorgleerlingen, mensen in sociale huurwoningen, de zorg? Of kies je ervoor geen dure gevechtsvliegtuigen te kopen?' Ook in de provincie staat de politiek voor die keuzes.

'Gaan we rechtsom met dure prestigeprojecten die de inwoners niet willen?' aldus De Bakker, 'Of gaan we linksom met een provincie die luistert naar de inwoners? Met jeugdzorg zonder wachtlijsten en voldoende geld. Met een menslijke maat.'

U bent hier