h

Wijntje bij je broodje dankzij SP-motie

9 juni 2011

Wijntje bij je broodje dankzij SP-motie

Binnenkort wordt het in Vlaardingse lunchrooms mogelijk om bij je eten een wijntje of een biertje te drinken. Die mogelijkheid ontbrak omdat het horecabeleid tot op heden geen verschil maakte tussen een kroeg waar je tot diep in de nacht herrie kan maken en een kleine horecagelegenheid. De SP bracht een meerderheid van de raad bijeen om hier verandering in te brengen. De burgemeester en de wethouder ruimtelijke ordening deden de toezegging de Horecanota te wijzigen om kleine lunchroomhouders in staat te stellen een drankje te kunnen schenken zonder dat ze daar een hele zware horecavergunning en bestemming in het bestemmingsplan voor nodig hebben.

De aanleiding voor deze kwestie was de vergunning aanvraag van een klein restaurantje in de Peperstraat, de Pepermolen. De ondernemer was net begonnen en had veel geïnvesteerd in het pand tot dat hij er achter kwam dat hij niet in aanmerking kwam voor een vergunning om alcohol te schenken.
Om bij het eten een glaasje wijn te mogen schenken was een forse horecavergunning nodig die op basis van het bestemmingsplan niet gegeven kon worden, deze vergunning ging echter uit van allerlei overlastgevende activiteiten die niet in deze situatie voor de hand liggen. Daarom komt er nu een tussen variant waar lunchrooms toch wat kunnen schenken zonder direct te worden aangemerkt als een bistro die tot laat in de nacht geopend is.

U bent hier