h

Eerste jaar in de gemeenteraad

8 september 2012

Eerste jaar in de gemeenteraad

Gemeenteraadslid Frank Hoogervorst zit vanaf 8 september 2012 één jaar voor de SP in de gemeenteraad van Vlaardingen.
Wij hebben hem gevraagd om voor de website is een leuk stukje te schrijven over zijn eerste jaar als gemeenteraadslid.
FH

Op 8 september 2011 werd ik geïnstalleerd in de gemeenteraad van Vlaardingen, dit gebeurde omdat wij als SP in het college plaats namen.
Als gevolg hiervan nam Arnout Hoekstra de positie van wethouder aan waardoor ik (Frank Hoogervorst) kon doorschuiven.

In het begin was het voor mij best spannend, want ja stel nou voor dat je iets fout doet als alle schijnwerpers op jou gericht zijn, gelukkig is alles bij de installatie goed gegaan.
In de eerste raadsvergadering kon ik gelijk beginnen, ik moest (met alle zenuwen die ik toen nog had) een ingestuurde brief aanhouden.
De brief aanhouden ging goed en ik had zelfs een antwoord op de reactie van de burgemeester.

Hierna ging alles in een stroomversnelling mijn privé e-mail adres werd opgenomen in de mail list van de gemeente en voor ik het wist stond mijn privé mail door de gemeente mail en had ik ongeveer 30 mailtjes per dag om na te lezen, dat was het moment dat ik hoopte dat ik snel mijn e-mail adres zou krijgen van de gemeente want dit was totaal niet overzichtelijk.

Bij de eerste commissievergadering had ik nog niet zo veel te vertellen, want er komt veel op je af en alles is toch nieuw, daarom zat in het begin onze fractievoorzitter nog bij mijn commissies.
Na een paar weken kon ik alleen zitten bij de commissies en ging alles helemaal goed, moest alleen af en toe in de gaten houden, dat ook al heeft een ander raadslid al gezegd wat ik wou zeggen dat ik dat toch moet herhalen om mijn mening duidelijk naar voren te brengen.

Regelmatig krijg wij als SP telefoontjes van mensen die problemen hebben met een organisatie, met de vraag of wij dit kunnen oplossen.
Als dit vragen zijn die ik in de gemeenteraad behandel namens de SP dan moet ik kijken of ik de mensen kan helpen met hun probleem, soms los je iets op en soms lukt het niet of kan je niet eens helpen.

Nu zit ik alweer een jaar in de gemeenteraad en ik heb al wat dingen voor elkaar gekregen.
Zo is in de Hoevebuurt het grondwater probleem aangepakt en is de snackbar Tante Suus gered.
In deze periode heb ik ook al een aantal artikel 36 vragen kunnen stellen namens de SP.

Na dit jaar heb ik gelukkig nog geen spijt van mijn keuze om in de gemeenteraad te gaan, ondanks het gezeur en de kinderachtige spelletjes die er in de raad zijn geweest.

Op naar het volgende jaar en misschien wel een volgende periode, maar dan hopelijk wel met een verdubbeling van het aantal zetels in de raad!

Frank Hoogervorst
Gemeenteraadslid SP fractie

U bent hier