h

Verhuizen: lastig voor ondernemer

12 augustus 2013

Verhuizen: lastig voor ondernemer

mango
Op 7 augustus heeft er een bericht gestaan op Vlaardingen24 over massagepraktijk van Heleen Mooy, zij heeft gelukkig in samenwerking met de gemeente een andere locatie gekregen voor haar praktijk.
Naar aanleiding hiervan hebben wij contact gezocht met de heer Hakan van Mango groente en fruit over zijn winkel gelegen aan de Cronjestraat.
De heer Hakan zit in de situatie dat zijn winkel helaas gesloopt gaat worden en hij zijn winkel niet door kan zetten aan de Cronjestraat en momenteel erg veel moeite heeft om een vervangende winkel te vinden in Vlaardingen.

Vlaardingen, 11 augustus 2013

Betreft: Sloop van de winkel Mango groente en fruit.

1. De heer Hakan heeft een gesprek aangevraagd over zijn probleem met wethouder Oosterom omdat hij dacht zijn probleem met hem te moeten bespreken.
Hier is door de secretaresse aangegeven dat zij hem niet verder kunnen helpen.
Is het niet de bedoeling dat aangezien het hier om een huisvestingsprobleem gaat dat er dan verwezen word naar wethouder Versluijs?

2. Wat is de reden geweest dat er een gesprek is geweigerd met de heer Hakan?
Is het college alsnog bereid een gesprek aan te gaan met de heer Hakan?

3. De verhuurder van het pand is woningstichting Samenwerking Vlaardingen waar de bewoners allen zijn geholpen bij het zoeken naar een nieuwe woning.
Is dit ook gebeurd bij de bedrijven gelegen in het te slopen gebied.
Zo nee waarom niet?
Zo ja wat zijn dan de complicaties geweest waardoor er nog geen nieuwe winkelpanden zijn gevonden?

4. De bewoners hebben allen een terugkeer garantie gekregen, geldt dit ook voor de winkels gelegen in het te slopen gebied?

5. Is er ondertussen al meer bekend over wat de plannen zijn voor dit gebied?
Zijn in deze plannen ook winkelruimte in opgenomen?

6. Het zijn moeilijke tijden voor het mkb en de ZZpers in Nederland, ondernemers vallen door het beleid van het huidige kabinet van VVD en PVDA helaas met bosjes tegelijk om.
Het lijkt ons dan ook niet het voornemen van het college om hier nog eens een schepje bovenop te doen, maar zo veel mogelijk de ondernemers in Vlaardingen te steunen.
Hoe denkt het college de heer Hakan te kunnen helpen zoals dit ook is gebeurd bij de massagepraktijk?

Namens de leden van de SP-fractie,

Frank Hoogervorst,
Raadslid SP

U bent hier