h

SP kandidaat-raadsleden op bezoek bij Polderpoort

Vanwege de corona-uitbraak is de bereikbaarheid en dienstverlening van onze hulpdienst uitgebreid. Voor hulpvragen of een luisterend oor kunt u bellen met: 0104357758
21 november 2013

SP kandidaat-raadsleden op bezoek bij Polderpoort

Deze maanden bezoeken kandidaat-raadsleden van de SP diverse instellingen en organisaties. Op 16 november waren zij op bezoek bij de Polderpoort, en spraken met directeur Olaf Hanno over de toekomst van de Broekpolder.

Met het in 2004 sluiten van het Shell Sportpark op Vijfsluizen ontstond er een behoefte aan een nieuw sportcentrum in Vlaardingen. De Gemeente Vlaardingen en de Shell bouwde daarom in de Broekpolder de Polderpoort, en bracht het eigendom en de exploitatie onder bij een zelfstandige stichting. Het was echter geen succes en de Stichting Polderpoort kwam tot twee keer toe in grote financiële problemen, wat uiteindelijk eindigde in een faillissement. In 2010 werd de Polderpoort gekocht door de eigenaar van het Sportcentrum Vlaardingen (Zwanensingel), en sindsdien loopt het goed. Het zijn creativiteit, samenwerking en innovatie die de Polderpoort uiteindelijk tot een groot succes maakte.

Olaf Hanno gaf in zijn presentatie aan dat Polderpoort inspringt op de vele behoeften van de Vlaardingers. Zo organiseren ze naast alle sportfaciliteiten van tennis (VBTO) tot atletiek (Fortuna) en klimmen tot mountainbiken ook diverse evenementen. Van het Vlaardingse Sportgala tot sportdagen voor bedrijven, van kerstmarkten tot een zaalvoetbaltoernooi en bruiloften. Daarbij is de Polderpoort ook een sociaal betrokken organisatie. Zo was het mooi om te horen dat Polderpoort ook mensen met een niet-aangeboren hersenbeschadiging van de Laurenburg (Zonnehuis Groep) begeleidt met sporten en fysiotherapie.

De kandidaten van de SP zijn onder de indruk van de vele diverse activiteiten die door, vanuit en rond de Polderpoort georganiseerd worden. Zij zien het als een grote toegevoegde waarde aan de Broekpolder, en hopen dat Polderpoort ook de komende jaren in de verdere ontwikkeling van de Broekpolder een grote rol van betekenis zal spelen.

Reactie toevoegen

U bent hier