h

SP wil come back van Haring- en Bierfeest

23 januari 2014

SP wil come back van Haring- en Bierfeest

 

De SP wil dat er jaarlijks weer een echt Vlaardings volksfeest komt. Voormalig burgemeester Bruinsma schrapte tien jaar geleden het Haring- en Bierfeest omdat hij het te ordinair vond, en verving het door het cultuurinhoudelijke Loggerfestival. SP-lijsttrekker Arnout Hoekstra is van mening dat het tijd is om dat besluit te herzien: “Haring, bier en livemuziek. Vlaardingen is wel weer toe aan wat meer gezelligheid!”

Hoekstra wil geen tekort doen aan de culturele aspecten van het huidige evenement maar vind wel dat het feestelijker en uitbundiger mag: “Het Loggerfestival laat jaarlijks zien hoe je het water kunt benutten voor leuke activiteiten. De verbinding met het water moeten we er zeker inhouden, maar we zijn doorgeslagen in de angst om een feestje te bouwen, angst dat er misschien mensen met elkaar op de vuist gaan. Dus wat ons betreft wat minder shantykoren en wat meer het dak er af.”

Om de geschiedenis van de stad te eren stelt de SP voor om jaarlijks een apart evenement te organiseren rond de Slag bij Vlaardingen in 1018: “In mijn rol als wethouder ben ik momenteel bezig met de oprichting van een stichting die zich met dit evenement bezighoudt. Afgelopen jaar mocht ik als Dirk III met een plaksnor op een paard de stad door. Ik hoop dat de komende jaren velen na mij onze Dirk levend mogen houden.” aldus de SP-lijsttrekker.

Reacties

Een dag na het verschijnen van het verkieziningsprogramma van D66 Vlaardingen met daarin exact dit punt, komt de SP ermee naar buiten. Toeval?

Verkiezingen zijn duidelijk begonnen!

Bewijs:
http://vlaardingen.d66.nl/standpunt-over/cultureel-ondernemerschap-2/

Reactie toevoegen

U bent hier