h

SP tegen 11% loonsverhoging raadsleden

7 februari 2014

SP tegen 11% loonsverhoging raadsleden

Volgende week bespreekt de gemeenteraad een voorstel om de vergoeding van raadsleden met 11 procent te verhogen. De SP is tegen het voornemen om deze vergoeding van 1.234,86 euro per maand met 137,21 euro te verhogen. De SP vindt dit voorstel totaal ongepast: ,,De raad heeft kort geleden nog ingestemd met 35 miljoen aan bezuinigingen op de stad. Wanneer iedereen moet bezuinigen past het niet om raadsleden een forse loonsverhoging toe te kennen'', aldus SP-fractievoorzitter Ingrid Wijker. 

Het voorstel van de raad is om jaarlijks 57.628 euro te korten op de subsidies aan politieke partijen en dit gehele bedrag bij te schrijven op de rekeningen van de raadsleden. De SP heeft geen bezwaar tegen bezuinigingen op de subsidie aan de fracties, maar vindt dat de opbrengst daarvan ten gunste moet komen van de stad. Raadsfracties ontvangen momenteel jaarlijks een basissubsidie van 4.232 euro met een aanvulling van 2.175 euro per raadslid. 

De SP-fractie zal een raadsdebat aanvragen om het voorstel ter discussie ter stellen. SP-fractievoorzitter Ingrid Wijker heeft een wijzigingsvoorstel voorbereid om de loonsverhoging te voorkomen en een bezuiniging van 57.628 euro op politieke partijen ten gunste te laten komen van de gemeentelijke spaarpot.

Reacties

DIt bericht zal wel wéér niet doorgelaten worden, maar laat ik jullie nog een kans geven..

Dit gaat helemaal niet om verhoging. Het gaat erom dat je niet meer die 10% direct over mag maken naar je eigen partijkas wanneer hiermee wordt ingestemd. Geen verhoging.

Echt weer heel slecht en populistisch krantenbericht dit. Jammer.

Reactie toevoegen

U bent hier