h

Huur te Duur

18 maart 2015

Huur te Duur

Woensdag 25 maart  ‘Huur te Duur’ avond voor huurders in de Westwijk.                                              Floris de Vijfdelaan 136 (pand van het Rode Kruis).    Tijd: 19:30 gaat de zaal open, 20:00 start de avond.

In twee jaar tijd zijn de huurprijzen met ruim 9 procent gemiddeld gestegen. Dit is een van de gevolgen van het kabinetsbeleid. De regering heeft de woningcorporaties met een ‘verhuurderheffing’ van 1.7 miljard gedwongen om de Rijkskas aan te vullen. Zo moeten Waterweg Wonen en Samenwerking samen 7.8 miljoen huurderbelasting betalen.
Op initiatief van de SP wordt daarom de landelijke actie huur te duur ook in Vlaardingen georganiseerd.

Alle woningcorporaties moeten ook meebetalen aan de vergokte miljoenen door zwendel en fraude van een aantal corporaties (denk aan Vestia).Veel woningcorporaties moeten deze gigantische rijksbezuiniging haast wel geheel of gedeeltelijk op de huurders verhalen. Dit kan huurverhogingen van 4 tot 6.5% opleveren, en mogelijk volgend jaar nog hogere percentages.

Frank Hoogervorst: “De huurprijzen lopen steeds meer huurders over de schoenen. In Vlaardingen hebben 1225 huurders al een huurachterstand opgelopen tot 1.5 miljoen euro. Dat betekend dat al veel huishoudens mede door de hoge huren in armoede zitten of de eindjes nauwelijks meer aan elkaar kunnen knopen.”
Op de avond zijn zowel Waterweg Wonen als woningstichting Samenwerking vertegenwoordigd.
De eerste avond is voor de huurders en geïnteresseerde in de Westwijk, daarna komen er avonden voor de andere wijken van Vlaardingen.
Huurders uit andere wijken kunnen zich alvast melden bij huurteduur.vld@gmail.com

 Frank Hoogervorst
Voor meer informatie: huurteduur.vld@gmail.com 

Reactie toevoegen

U bent hier