h

College steunt bewoners bij Sportpark A4

8 oktober 2015

College steunt bewoners bij Sportpark A4

Foto: Foto SP

Dinsdag heeft de het college van burgemeester en wethouders besloten het advies van de ‘bewonersgroep A4’ over Sportpark A4 over te nemen. De SP vind dit een geweldige overwinning voor de omwonenden dat het college ze nu ondersteund. Maar de SP is wel voorzichtig positief, want nu is de gemeenteraad aan zet.

Afgelopen dinsdag lag er in het college van burgemeester en wethouders een besluit voor over onder andere extra toegangswegen van en naar het Schiedamse sportpark, omdat de gemeente Schiedam hier om gevraagd heeft. In 2011 was er al een brief naar Schiedam gegaan na een besluit in de Vlaardingse gemeenteraad. In deze brief stond dat de Vlaardingse raad geen autoweg vanuit Vlaardingen naar het sportpark wil, dat Vlaardingen geen parkeergelegenheid aan de Vlaardingse zijde wenst maar ook dat het zo groen moet blijven zoals het nu is. Dat het college nu eindelijk uitspraak doet over het sportpark is een geweldige steun in de rug van de bewoners, en daarbij worden deze bewoners ook ondersteund omdat er ook is uitgesproken dat het college geen verbindingen wil over de sloten langs de Hoevenronde naar het Schiedamse sportpark.

Alleen is dit nog geen definitieve uitspraak en moeten we voorzichtig positief zijn volgens raadslid Sterenberg van de SP. “De raad heeft zich nog niet uitgesproken, en de raad kan altijd anders besluiten” vervolgt Sterenberg. Het is een goede eerste stap en de SP zal in de raad ook het advies van de bewoners volgen om geen ontsluitingen te maken naar het Schiedamse Sportpark. Er is namelijk al een goede verbinding naar het Sportpark via de het fietspad op de Europaboulevard.

De SP vraagt zich wel af of Schiedam niet al veel plannen heeft voorbereid, zoals het bouwen van luifel voor een parkeergelegenheid aan Vlaardingse zijde en sommige onnodige paden en dammen.
Als SP hebben wij natuurlijk niks te zeggen over plannen op Schiedams grondgebied. Alleen het is wel zaak dat de gemeente Vlaardingen in goed overleg blijft met de gemeente Schiedam om te zorgen dat overlast van het sportpark beperkt blijft voor de bewoners. De huizen aan Vlaardingse kant staan daarbij dichter op het park dan aan de Schiedamse zijde.

Reactie toevoegen

U bent hier