h

SP-rapport 'Rotterdamwet in de Westwijk'

16 december 2015

SP-rapport 'Rotterdamwet in de Westwijk'

Foto: SP
Het college heeft de raad voorgesteld om voor enkele complexen in de Westwijk de Rotterdamwet toe te passen. De SP-afdeling Vlaardingen heeft een korte enquête gehouden om vooraf aan de raadsbehandeling van het voorstel te horen hoe de Westwijkbewoners daar zelf over denken. 

Geconcludeerd kan worden dat er in de Westwijk er zeker door een deel van de bewoners overlast wordt ervaren en een deel van hen zich onveilig voelt. Deze gevoelens moeten zeker serieus genomen worden. De percentages sluiten echter niet aan bij de desastreuse beelden die sommige lokale politici creëren. De meest opvallende conclusie is dat het overgrote deel van de ondervraagden (91%) niet de opvatting van het college deelt dat arme mensen geweigerd moeten worden.

Download hier het hele rapport (PDF):

Reacties

Ik vind de Rotterdamwet een goede zaak>. Doen dus

Reactie toevoegen

U bent hier