h

Kamerlid aan de deur voor Nationaal ZorgFonds

9 september 2016

Kamerlid aan de deur voor Nationaal ZorgFonds

Foto: SP

Een grote groep sympathisanten van het Nationaal ZorgFonds gaat morgen in Vlaardingen langs de deuren. Samen met SP-Kamerlid Henk van Gerven gaan zij met bewoners in gesprek over het Nationaal ZorgFonds. Het Nationaal ZorgFonds is een actie tegen het eigen risico en de marktwerking in de zorg.

Zorgverzekeraars besteden jaarlijks alleen al 500 miljoen euro zorggeld aan reclame en marketing. Daarnaast is het eigenrisico inmiddels gestegen naar 385 euro. Met de vercommercialisering van de zorg is een verkeerde weg ingeslagen. De SP steunt daarom het initiatief om te komen tot een Nationaal ZorgFonds zonder overstapcircus en zonder eigenrisico. Naast de SP hebben al diverse andere partijen en organisaties hun steun uitgesproken voor dit initiatief. Inmiddels hebben al 131.000 mensen aangegeven een Nationaal ZorgFonds te willen ter vervanging van het huidige zorgverzekeringssysteem. 

Vlaardingers kunnen zich via de website www.nationaalzorgfonds.nl uitspreken voor het plan. Ook kunnen zij kosteloos een actiepakket aanvragen om zelf aan de slag te gaan om de brede steun nog verder te vergroten.

Reactie toevoegen

U bent hier